Stoppen doorgeslagen?

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Apeldoorn?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een zekering is een elektrisch onderdeel dat elektrische systemen beschermt tegen potentieel gevaarlijke stroompieken en hoge temperaturen. De zekering zal doorbranden of doorbranden als deze wordt blootgesteld aan zware omstandigheden. Een zekering kan, in tegenstelling tot een stroomonderbreker, niet worden gereset. Als uw stoppen doorgeslagen zijn, moeten ze daarna worden vervangen. Zekeringen worden vaak in groepen gebruikt die in een zekeringkast worden geplaatst. Een zekeringkast is een metalen houder waarin zowel inschroef- als patroon zekeringen zijn ondergebracht. Zekeringkasten zijn kleiner dan de elektrische service panelen die tegenwoordig in de meeste huizen te zien zijn en bevatten zes tot twaalf zekeringen. De meeste oudere zekeringkasten hebben een totale capaciteit van 60 ampère. Residentiële elektrische systemen hebben tegenwoordig een totale capaciteit van 200 ampère. Het gevaar bestaat dat de zekeringen doorslaan als het gewenste vermogen meer is dan de zekering groep aankan. We zullen in dit artikel bespreken hoe u kortsluiting kunt voorkomen.

 

Hoe zekeringen werken

De National Electrical Code herkent een zekering als een apparaat dat dient als beveiliging tegen overmatige stroomsterkte (OCPD). Dit plaatst zekeringen en stroomonderbrekers in dezelfde categorie. Elke zekering moet een zogenaamd smeltbaar gedeelte hebben, een onderdeel dat kan worden gesmolten als het heet genoeg wordt. De brandbare component wordt het smelt element genoemd en bevindt zich in het lichaam van de glaszekering. Het element dat het samensmelten doet, is een smalle strook metaal. Wanneer het smelt element wordt blootgesteld aan meer kracht dan het was ontworpen, zal het beginnen op te warmen, te smelten en uiteindelijk uit elkaar te vallen. Nadat een zekering is doorgeslagen, wordt het smelt element onherstelbaar beschadigd, waardoor de zekering onbruikbaar wordt voor later gebruik. Mocht dit bij u het geval zijn, bel ons dan en wij plaatsen nieuwe zekeringen voor u.

 

Hoe te voorkomen dat zekeringen doorslaan?

Bereken voordat je je elektronica aansluit altijd hoeveel stroom je elektronica in totaal nodig heeft. Houd bij het berekenen ook rekening met de piekspanning bij het inschakelen van je apparaten. Zorg ervoor dat uw stroomverbruik niet opweegt tegen het vermogen van uw zekeringen. Anders wordt het opgeblazen. Zorg er bovendien voor dat u uw apparaten één voor één inschakelt in plaats van allemaal tegelijk om stroompieken te voorkomen die ook uw zekeringen kunnen doen breken. Heb je apparaten met meerdere instellingen, zet dan de kachel aan op de laagste stand en verhoog de stand na enkele minuten. Neem contact met ons op als je hier meer advies over wilt.

stroomstoring
Call Now Button