Perilex aansluiting

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Apeldoorn?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Perilex aansluiting door een elektricien

Wanneer u aan iemand vraagt wat een perilex stekker is, hebben ze er vast wel eens wat erover gehoord. Maar weinig kunnen uitleggen wat het precies is. Een perilex is een stekker dat ook wel driefasenspanning-stekkersysteem genoemd wordt. Het is ontworpen in het jaar 1960 maar tot het heden wordt de stekker steeds meer vergeten. Het is gemaakt voor apparatuur dat meer stroom nodig heeft dan het gemiddelde apparaat. Dit soort apparatuur wordt ook wel grootgebruikers genoemd. Denk dan bijvoorbeeld aan een oven of een inductiekookplaat.

Wat u kunt doen als het niet lukt om een Perilex aan te sluiten

Een simpel advies is altijd om een elektricien in te huren. Elektriciens hebben eenmaal de kennis en ervaring om een perilex zorgvuldig en nauwkeurig aan te sluiten. Het is inmiddels het vak waar wij gespecialiseerd in zijn.

perilex aansluiting
perilex

Waar moet u precies op letten wanneer u een perilex gaat aansluiten

Voordat u ook maar iets doet om een perilex aan te sluiten, is het belangrijk om de stroom uit te schakelen. Dit kan gedaan worden door gemakkelijk de aardlekschakelaar om te schakelen. Maar wanneer verwarring ontstaat is het verstandig om een elektricien in te huren. Dit is algemene veiligheid met stroom en het is belangrijk om dat altijd te volgen. Wanneer dit niet wordt gedaan is de kans groot dat ongelukken gaan ontstaan. U hoeft echter niet de stroom uit te schakelen van de hele woning.

Het is ook een optie om alleen de groep uit te schakelen waar u gaat werken. Wanneer de stroom is uitgeschakeld, is het tijd om aan de bedrading te gaan beginnen. U gaat ervoor zorgen dat de perilex-stekker op de juiste manier werkt. Een perilex heeft altijd 2 varianten van stroomsterkte. Dat is de 16 ampère versie en de 25 ampère. Het komt het meest voor dat een perilex-stopcontact 4 gaten heeft waar de stekkerpennen in worden gestoken. De eerste stap is om de aardedraad aan te sluiten. Deze draad heeft een geelgroene kleur. Dit sluit u aan bovenaan/aan of in het midden van de stekker. De volgende stap is om de nuldraden aan te sluiten. Dit moet vanaf de linkerkant in de groepen van de groepenkast. u kiest dan alleen de twee bovenste gaten die u kan zien van de stopcontact. Voor een perilex aansluiting is het aansluiten van de twee fasedraden het volgende wat u wilt doen. De draden komen uit de rechterkant van de groepen. Deze sluit u aan op de onderste twee openingen. Dan wordt het geadviseerd om te controleren of alles goed vast zit. Bekijk alle draden waar u tot nu toe mee heb gewerkt om te zien of ze echt allemaal goed erin zitten.

Call Now Button