3 fase aansluiting?

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Apeldoorn?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Als we het over elektriciteit hebben, is “fase” in feite de verdeling van de elektriciteitsbelasting. Distributie kan worden bereikt met behulp van een van de twee primaire methoden. De eerste staat bekend als eenfasige verbinding en de tweede staat bekend als 3 fase aansluiting. Stroomdistributie systemen kunnen worden onderverdeeld in eenfasige of driefasige configuraties, afhankelijk van de taak die voorhanden is. De twee verschillende soorten systemen kunnen echter op geen enkele manier met elkaar worden vergeleken. In dit artikel worden beide fasen kort toegelicht.

 

Waaruit bestaat een enkelfasige aansluiting?

Eenfasige aansluiting bestaat uit twee draden met wisselstroom (AC). In de meeste gevallen is er één voedingsdraad, ook wel fasedraad genoemd, en één neutrale draad. Er zal stroom vloeien van de voedingsdraad (door de belasting) naar de neutrale draad. Een elektriciteitsbron die op een enkele fase werkt, wordt vaak geleverd aan woonhuizen. Wanneer de meeste belastingen bestaan ​​uit verlichting of verwarming, in plaats van enorme elektromotoren, wordt in deze context de meest voorkomende toepassing voor enkelfasige voedingen gezien. Een enkelfasige voeding geeft niet hetzelfde niveau van consistentie als een driefasige voeding, aangezien deze onderhevig is aan spanningsschommelingen in de vorm van pieken en dalen. Met andere woorden, het heeft een lagere mate van stabiliteit in vergelijking met het tegenovergestelde. Bovendien zijn neutrale draden opgenomen in de enkelfasige voeding.

 

Derde fase aansluiting

Een driefasige aansluiting wordt veel gebruikt in commerciële en industriële gebouwen. Hogere belastingen worden beter opgevangen door een driefasige aansluiting. Driefasige aansluiting kan ook worden omgezet naar eenfasige systemen. Een driefasige aansluiting kan namelijk ook functioneren als drie eenfasige systemen. Met andere woorden, driefasige elektriciteit kan worden gebruikt als eenfasige elektriciteit, maar niet andersom. Een driefasige voeding levert stroom met een constante, constante snelheid. Voedingen met drie fasen zijn ook efficiënter. Een driefasige voeding kan drie keer zoveel stroom overbrengen als een enkelfasige voeding, terwijl er slechts één draad hoeft te worden toegevoegd (dat wil zeggen drie draden in plaats van twee). Dientengevolge gebruiken driefasige voedingen minder geleidermateriaal om een ​​bepaalde hoeveelheid elektrisch vermogen over te brengen dan enkelfasige voedingen, of ze nu drie of vier draden hebben. Een vierde draad, een neutrale draad, wordt gebruikt in sommige driefasige voedingen. Wye en delta zijn de twee meest voorkomende configuraties voor driefasen systemen. Een delta configuratie heeft slechts drie draden, terwijl een WYE-configuratie een vierde draad kan hebben, die neutraal is. Als je nog steeds in de war bent, bel ons dan gerust of bezoek ons ​​en we zullen het je op een eenvoudigere manier uitleggen.

3-fase-aansluiting-abb
Call Now Button